Pers & publiciteit

Stichting De Eenzame Uitvaart streeft ernaar de uitvaarten in alle rust en op integere wijze te doen verlopen. Daarom wordt een mediaschuw beleid gehanteerd. Slechts bij hoge uitzondering kan aan persverzoeken worden voldaan.

Persberichten

31-10-2021 persbericht – Maria Barnas wint Ger Fritz Prijs  

2-11-2020 persbericht – Jos Versteegen wint Ger Fritz Prijs

2-11-2019 persbericht – Erik Jan Harmens wint Ger Fritz-Prijs

Boeken

Dichter van dienst (2019)
F. Starik
Bestel via Bol.com

De pers over Dichter van dienst:

 

 Boeken over Boeken: “Dichter van dienst is het vaarwel van F. Starik, zijn indrukwekkend en aangrijpend laatste boek over eenzame uitvaarten in Amsterdam die hij zestien jaar lang vormgaf.” 

Hebban: “Wat ook in deze bundel indruk maakt is de zorg waarmee gemeentelijke instanties, hulpverleners, uitvaartleiders en dichters de uitvaart zo goed mogelijk proberen voor bereiden en zo waardig mogelijk te laten verlopen.
Ingetogen verslagen, soms met een vleugje rake humor. Een aanrader!”

Meander: “In de drie bundels ontdek je als poëzieliefhebber hoeveel variaties er te maken zijn op het thema ‘dood’ van iemand die je nauwelijks kent.”

NieuwWij: “Ogenschijnlijk waren deze mensen zonder betekenis, maar door het respectvolle afscheid krijgen ze, in ieder geval voor mij, als vanzelf betekenis. Een indrukwekkend boek!”

Leeskost: “Een heel bijzonder boek.”

Documentaire Poule des doods

poster Poule des Doods
Documentaire Poule des doods van Astrid Bussink
Bestel via Zeppers film

De Eenzame Uitvaart in de pers

STOEP

Vanaf januari 2020 publiceert Stoep, de randstedelijke bijlage van de Daklozenkrant, driewekelijks een Eenzame Uitvaart-gedicht.